Installatie instructies

Neem onderstaande stappen door zodat u verzekerd bent van een goed werkend systeem!

In sommige gevallen kunt u de installatie zelf uitvoeren. Verwacht u hulp nodig te hebben bij de installatie? Neem dan contact op met Mr. Winston.

Instructies

Volg onderstaande stappen om verzekerd te zijn van een goed werkend systeem!

Onderzoek

 1. Bekijk waar de hardware komt te staan (schermen, printers, mobiles) en breng de stroompunten en evt. benodigde WiFi dekking in kaart.

Netwerk

 1. Plaats een router die alleen voor het kassasysteem gebruikt wordt, koppel de WiFi punten en/of leg de bekabeling aan.

Hardware

 1. Plaats de hardware, sluit deze aan en start ze op. Sluit de lade aan een printer aan.

Software

 1. Installeer Mr. Winston vanaf de Microsoft / Play / App Store, open de applicatie en log in. U wordt daarna gevraagd om een apparaat naam te kiezen (bijv. Kassa Bar, Handheld 1, Keukenscherm Warm, etc.).

Configuratie

 1. Ga naar Menu (linksonder), Status en Printers en klik op “Zoek printers” (rechtsboven). Voeg de gevonden printer(s) toe (gebruik “Print gegevens” om de printer te vinden) en geef ze een duidelijke naam (bijv. Keuken, Bar, Rekening, etc.).

Verificatie

 1. Controleer of de schermen en alle printer(s) naar behoren werken. Via Menu > Beheer > Instellingen > Printen kunt u de rekening printer instellen om te testen. Open daarna een tafel, plaats een bestelling en print de rekening.

Opmerkingen – Geavanceerd

 • In veel gevallen zal er al bekabeling liggen naar de printers en kan deze worden gebruikt (ook wanneer deze parallel of serieel zijn aangesloten met een verloop).

 • In sommige gevallen kan er gebruik gemaakt worden van bestaande netwerk apparatuur; dit is ter beoordeling en voor verantwoordelijkheid van de installateur.

 • Alle apparaten werken met DHCP, en krijgen dus automatisch een IP adres op het lokale netwerk toegewezen.
 • Na configuratie is het aan te raden om de printer(s) op een statisch IP te zetten via de router (MAC address binding).

 • Controleer het subnet bij “Zoek printers” wanneer er gewerkt wordt met verschillende subnetten of netwerkadapters op één scherm.

 • Mochten er problemen met internet zijn dan is het een goede optie om met een 4G fallback (of een ander type ‘tweede lijn’) te werken.

 • Indien er gebruikt gemaakt wordt van een gastennetwerk of videosysteem moet dit op een apart VLAN met rate limiting, zodat de werkzaamheid van het kassasysteem gegarandeerd blijft.

Powered by BetterDocs